Skötselråd
Här får du råd om hur du sköter dina stövlar, skinn- och textilprodukter på bästa sätt.

Stövlar
rengringDu kan rengöra dina stövlar med vatten. Om så behövs kan du använda en mjuk borste. Se till att rengöra dina stövlar så att inte smutsen torkar in i lädret. Gäller också för havsvatten och vägsalt.

Låt dina stövlar självtorka innan du smörjer in dom. För bästa resultat låt dina stövlar självtorka i 48 h. Använd inte konstgjord värme.

Försäkra dig om att lädret är rent och torrt innan något mjukgörande medel används. Det mahogny färgade lädret sköts bäst med Dubarry Leather Conditioner/Cream eller en färglös läder conditioner. Var extra noggrann vid stövelns tåparti.

Skjortor och västar
Maskintvätt 40 grader. Ej torktumling. Tänk på att knäppa knappar, försluta dragkedjor och kardborreband före tvätt.

Ulltröjor och jaktstrumpor
Maskintvätt 30 grader. Sträckes efter tvätt. Vill du vara extra varsam mot dina tröjor och jaktstrumpor är det handtvätt som gäller.

Byxor i textil
Maskintvätt 40 grader. Använd vårdmedel vid tvätt t.ex Nikwax Tech Wash och återimpregnera med Nikwax Cotton Proof för bästa resultat.

Byxor i skinn
Breeks i tvättbart skinn
Maskintvätt  30 grader -  ulltvätt. Sträckes efter tvätt. Var noga med att sträcka byxan både på längden och bredden. För att behålla byxan mjuk kan man, efter det att byxan torkat, tumla i kalluft i 20 minuter. Borsta byxan med en mjuk borste i rikning från linning till benslut. Använd läderspray för att impregnera skinnet. Använd inte siliconbaserad spray.

Jaktbyxa och Skinnbyxa i jeansmodell
Våra byxor levereras oupplagda. Använd byxan innan du lägger upp den. En enkelsöm på insidan av benet gör det enkelt att justera till önskad längd. Låt byxans uppläggning vara ca 10 cm och limma med textillim. Du kan enkelt rengöra skinnprodukterna med en lätt fuktad trasa och lädertvål. Använd läderspray för att impregnera skinnet. Använd inte siliconbaserad spray.